Team 8 voor 11 uur klaar.

Geschreven door: eefschuls op 4 november 2017 in de categorie

De tweede helft van de competitie bracht voor team 8 de replay tegen Actief-Vries 3 in een thuiswedstrijd. De teams speelden allebei met twee dezelfde en een andere speler. Bij Team 8 speelde Eef Schuls i.p.v. Axel Jellema en bij Actief-Vries speelde Niek Hoendervanger voor Linda Kleiker. Een blik op de ELO-ranglijst leert ons dat de onderlinge verhouding tussen de teams hierdoor niet wezenlijk was gewijzigd. Piet van Gijssel en Kompheak Lim scoorden in de uitwedstrijd ieder een punt. Mooi zou zijn als dat resultaat kon worden opgeschroefd en Eef ook een geringe bijdrage zou kunnen leveren aan een acceptabele eindstand.

Eef begon tegen Jelmer Emmens echter met een bijna dodelijke psychologische handicap toen hij het batje van Jelmer demonstratief op tafel zag liggen met de noppenkant naar boven. Vaste lezers van mijn verslagen zullen wel weten hoe enthousiast Eef over dit materiaal is. Toch maar hoopvol van start gaande bracht hij het in de eerste game tot 8 punten. Maar de concentratie 100 % vasthouden lukte daarna niet meer en daardoor werden te veel eenvoudig lijkende smashballen te hoog geslagen en belandden de afwisselend gespeelde services te vaak in het net. Gauw vergeten, er zouden nog 2 kansen op winst komen.

Kompheak begon moeizaam tegen de technicus Alfons Brink. Door recente gezinsuitbreiding heeft hij nog niet kunnen trainen en dat kwam vooral in het begin duidelijk aan het licht. Maar met het verstrijken van de wedstrijd kwam Kompheak steeds beter in zijn spel en nam in de derde game een 10-6 voorsprong. Hoe goed Alfons kan tafeltennissen liet hij in een majestueuze inhaalrace zien die tot winst met 12-10 leidde. Wat als de derde game voor Kompheak was geweest ? Niemand zal het ooit weten.

Piet kwam wat later de GTTC-veste binnen en moest helaas de warming up missen. Jammer, want we weten uit ervaring dat Diesel-Piet deze juist erg nodig heeft. Maar tegen Niek haalde hij toch de eerste game binnen (11-8) en ook in de volgende games was het Piet die voortdurend het initiatief had. Maar Niek dwong goed met zijn lange noppen Piet tot net iets te veel fouten, wat resulteerde in drie maal 8-11.

Het dubbel Piet/Kompheak had alleen in de tweede game winstkansen, maar Alfons en Jelmer lieten het niet zo ver komen en wonnen in drie games.

Kompheak ging tegen Jelmer fantastisch van start en de winst met 11-2 in de eerste game deed menigeen geloven in het eerste punt voor team 8. Maar Jelmer was er niet van onder de indruk en won tamelijk probleemloos de volgende drie games.

Halverwege een tussenstand van 0-5, dat hadden we eerlijk gezegd niet verwacht. En in de wetenschap dat Eef het moest opnemen tegen een volgende “angst-gegner” met lange noppen, zag het er niet echt naar uit dat de achterstand verkleind zou gaan worden. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, getuige de winst met 11-7 in de eerste game. Maar dat het daarna drie games noppes voor Eef werd, is meer toe te schrijven aan slimmigheidjes in het spel van Niek dan in het slechter gaan spelen van Eef, die echter wel enkele opgelegde smashmogelijkheden verprutste. Maar deze missers waren niet alleen de oorzaak van het te kleine aantal bij elkaar geslagen punten.

Piet was in zijn tweede partij tegen Alfons aanvankelijk tamelijk kansloos, maar in de derde game liep de harde smash uit de heup van pistol-Piet weer als vanouds en lonkte game-winst. Maar ook nu liet Alfons weer op een kritiek punt zijn beste spel zien en won alsnog met 12-10.

Het zou toch niet…….?  Met voor ieder nog één wedstrijd voor de boeg stond er nog steeds een hatelijke 0 op het scorebord. Kompheak was duidelijk de sterkste GTTC’er van deze avond en dat maakte hij in zijn partij tegen Niek op een grandioze manier waar. 11-4 in de eerste game was echter niet de voorbode van een eenvoudige klus. Maar via 9-11, 11-9 en 12-10 kreeg hij wat hij deze avond eigenlijk ook wel verdiende.

Piet was niet echt geïnspireerd door de prestatie van Kompheak, getuige zijn eerste game tegen Jelmer. Maar dat bij tafeltennis de ene game de ander niet is bewees hij door de score in de tweede game met 11 punten te verhogen. Mocht u nu denken dat Piet deze game won, dan heeft U helaas mis, want Jalmer won met 13-11 ! In de derde game ging het lang gelijk op, maar greep Jelmer via 11-8 de gladiolen.

Eef en Alfons mochten om 22.45 uur beginnen aan de finale van een dan wel ongelijke wedstrijd, maar waarin geen sprake was van weggespeeld te worden. Tegen een topper uit de derde klasse liet ook de in de vierde klasse thuishorende Eef zien dat de verschillen minder groot zijn dan menigeen op basis van de uitslag zou vermoeden. Bevrijd van zijn noppenobsessie speelde hij frank en vrij tegen Alfons. Het werd een mooie “mannelijke” drie-gamer, waarin Alfons verdiend aan het langste eind trok, maar waarin Eef gelukkig ook kon laten zien dat hij toch wel kan tafeltennissen.

Een nederlaag met 9-1 is soms niet, maar nu zeker wel te verteren. En daarin speelt ook de gezelligheid en de sportiviteit een grote rol. Alle partijen waren vóór 23 uur gespeeld, zodat we op tijd aan de “derde helft” konden beginnen.

Volg GTTC

Onze locatie