Team 8 still going strong.

Geschreven door: eefschuls op 29 maart 2018 in de categorie

Dinsdagavond, 27 maart, Winsum. Team 8 moest proberen het goede resultaat van de thuiswedstrijd tegen Aktief 1, nl. 5-5, te evenaren. Eenvoudig zou dat niet zijn zonder de veel scorende Piet van Gijssel en Chris van Boetzelaer, maar met Eef Schuls (1 winstpartij tot dan) en Axel Jellema, die na herstel van een gebroken handbeentje, na 7 weken voor het eerst weer een batje in zijn handen had. Wel was Kompheak Lim van de partij, die in de thuiswedstrijd van dezelfde tegenstanders er twee wist te verslaan.

Axel begon tegen Chris Schultz, na een service-fout bij zijn eerste bal, onverwacht goed. Een verrassende voorsprong van 11-7, 11-6 na twee games was zijn deel. Ook in de derde game toverde hij Chris de moeilijkste slagen voor ogen.  Bij een voorsprong van 8-5 verviel Axel opeens weer in een oude fout, hij ging service-fouten slaan en liet Chris terug komen in de wedstrijd: 8-11. Daarna kon Axel zijn aanvangsniveau niet meer bereiken en liet aan de verraste Chris de winst na 4-11 en 8-11.

Eef mocht daarna aantreden tegen Simon de Haas, tegen wie hij in de thuiswedstrijd als een beginneling ten onder ging, omdat hij niet tegen noppen zegt te kunnen spelen. Deze keer bleek het mogelijk dit door  velen een waanidee genoemde gedachte opzij te zetten. En zowaar wist hij nu de ballen van beide noppenzijden redelijk te retourneren, ja, het zelfs zijn tegenstander moeilijk te maken. Des te sneuer was het voor hem dan ook om in de tweede game op 10-11 een randbal tegen te krijgen. Een derde game van hetzelfde niveau zat er daarna helaas niet meer in. Maar 7-11, 10-12, 4-11 biedt zeker perspectief voor een eventuele volgende confrontatie.

Kompheak had het tegen Frank Hummel moeilijker dan hun stand op de ratinglijst zou doen vermoeden. Frank pakte met overtuigend spel de eerste game met 11-7, vooral door een sterke linkshandige backhand. Ook de tweede  game leek lang naar Frank te gaan, maar Kompheak wist met 12-10 te ontsnappen. De derde game ging weer naar Frank, met 11-9; maar weer richtte Kompheak zich op en steeds beter spelend eiste hij de vierde game op met 11-8. In de vijfde game bleef hij dit hoge spelpeil vast houden en liet overduidelijk zien dat hij de beste van de twee is. Maar o, o, o, wat was Frank dicht bij een verassende zege !

Het dubbel begon heel merkwaardig. Na een walk over stond het 11-1 voor Chris en Simon tegen het niet op elkaar ingespeelde duo Kompheak en Axel. Dat leek een kortdurend partijtje te worden. Maar hoe het kan mag Joost weten, de tweede game ging naar Team 8 (11-6). De derde was weer overtuigend voor Aktief (11-3) en in de vierde ging lang gelijk op. Het zou toch niet….. ? Maar opeens stond het 11-9 voor Aktief en kwam er een eind aan de kans op een niet voor mogelijk gehouden afloop.

Axel gaf Simon goed partij maar kwam in alle games een paar puntjes te kort om het hem echt lastig te maken, behalve dan in de derde game waarin hij lang aan de leiding ging.  Maar na 7 weken stilstand is het geen schande om met klein verschil de boot in te gaan tegen zo’n ervaren rot: 8-11, 8-11, 11-13.

De partij tussen Kompheak en Chris was er ook weer eentje waarin de verschillen in de stand steeds klein bleven, maar waarin Kompheak zijn stijgende lijn van deze avond continueerde. 11-9, 9-11 en 11-9 zijn cijfers die een beeld schetsen van een spannende partij. Ook nu weer liet Kompheak zien dat hij er in de loop van de strijd steeds een schepje boven op kan doen en won de vierde game verdiend met 11-8.

Eef speelde voor de derde keer in een jaar tegen Frank. De eerste keer was Frank de beste in 3 games; de tweede keer dito in 5 games. Uit deze stijgende lijn hoop puttend begon Eef overtuigend en haalde de eerste game binnen met 11-9. De slechtste game uit deze competitie (3-11) wierpen hem terug en ondanks herstel in de volgende games was het toch weer Frank die in de onderlinge stand ongeslagen bleef: 11-13, 9-11.  Dat betekende met voor iedereen nog één partij een stand van 5-2 in het voordeel van Aktief.

In de beste partij die ik van iemand van ons team tot nu toe heb gezien, sloeg Kompheak de verbouwereerde Simon totaal van tafel. Met 11-3, 11-3 en 11-6 nam hij revanche voor de nederlaag die hij in de thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander had geleden. Zijn zeer agressieve manier van spelen was een lust voor het oog. In deze vorm is hij de derde klasse gauw ontgroeid.

Axel besloot zijn rentree met een boeiende partij tegen Frank. Een gelijkwaardige partij was het. En het was dan ook niet vreemd dat de totaalscore een verschil van slechts één puntje te zien gaf (in Axel’s voordeel). Hoe spannend het was moge blijken uit de volgende game-standen: 11-7, 7-11, 12-10, 6-11, 11-7.  Dus 3-2 voor Axel, die hiermee in zijn zesde partij zijn eerste winst binnen haalde.

Schuls tegen Schultz was de afsluiting van een gezellige, sportieve avond. De kans dat Team 8 alsnog met een gelijk spel naar huis zou gaan leek niet al te groot, gezien de overmacht die Chris in Groningen ten toon had gespreid. Eef begon echter als bevlogen en wist met aanvallend spel de eerste en tweede game tot zijn grote verassing binnen te slepen: 11-7 en 11-7. Chris veerde echter weer op en won, hoewel krap, de derde game: 11-9. Niet uit het veld geslagen ging Eef op jacht naar een grote verassing en tot zijn grote vreugde lukte hem dat met 11-9. En zo werd het toch nog 5-5 !

Al met al dus een evenaring van het resultaat van het eerste treffen tegen de voorlopig op de eerste plaats staande Winsumers. Voorwaar geen slecht resultaat als je het mij vraagt.